Top 10 Fietsroutes in Nederland voor de Avontuurlijke Fietser

Top 10 Fietsroutes in Nederland voor de Avontuurlijke Fietser

Ontdek Nederland vanuit een nieuw perspectief op twee wielen. Met een netwerk van prachtig onderhouden fietspaden en adembenemende landschappen biedt Nederland enkele van de beste fietsroutes in Europa. Hier zijn tien must-ride routes die elke fietser zullen bekoren.

 

1. De Friese Elfstedenroute

Deze beroemde route van ongeveer 255 km neemt je mee langs alle elf steden die deel uitmaken van de legendarische Elfstedentocht. De tocht brengt je door historische Friese steden zoals Leeuwarden, Sneek en Dokkum, waarbij je onderweg geniet van de unieke Friese landschappen, oude kerken, en traditionele windmolens.

 

2. De Deltaroute

Deze route laat je kennismaken met de indrukwekkende technische prestaties van de Nederlandse waterbouwkunde door je langs de Deltawerken te voeren. De tocht gaat door Zeeland en delen van Zuid-Holland en biedt naast technologische wonderen ook prachtige natuur en pittoreske dorpen langs de waterkant.

 

3. Rondje IJsselmeer

Begin en eindig deze lange route in Amsterdam of een van de andere steden rond het IJsselmeer zoals Hoorn, Enkhuizen of Lelystad. Je fietst langs oude vissersdorpen, ziet prachtige oude sluizen en krijgt een goed beeld van hoe het Nederlandse landschap door de eeuwen heen door mensenhanden is gevormd.

 

4. De Veluwezoomroute

Deze route gaat door het oudste nationale park van Nederland, de Veluwezoom, bekend om zijn glooiende heidevelden en uitgestrekte bossen. Het is een gebied dat rijk is aan biodiversiteit, inclusief wilde zwijnen en edelherten, en biedt enkele van de mooiste natuurlijke landschappen van Nederland.

 

5. De Noordzeeroute

Fiets langs de dynamische kustlijn van Nederland waar de natuur en cultuur hand in hand gaan. Deze route maakt deel uit van een langer internationaal traject en biedt toegang tot prachtige stranden, duinlandschappen en levendige kuststeden zoals Den Haag en Haarlem.

 

6. De Amstelroute

Deze relatief vlakke route volgt de rustige loop van de Amstel rivier buiten Amsterdam. Het is een charmante tocht die de landelijke schoonheid van Nederland toont, met onderweg vele mogelijkheden om te stoppen bij traditionele Nederlandse cafés en restaurants.

 

7. Het Nationaal Park De Hoge Veluwe

Verken een van de juwelen van Nederlandse natuurparken. Deze route is ideaal voor kunst- en natuurliefhebbers, met stops bij het Jachthuis Sint Hubertus en het befaamde Kröller-Müller Museum, dat een van de grootste collecties van Van Gogh in de wereld herbergt.

 

8. De Maasroute

Volg de kronkelende Maas van het levendige Maastricht tot aan de bruisende havenstad Rotterdam. Deze route biedt een mengeling van natuurlijke schoonheid en stedelijke architectuur, en laat zien hoe de rivier het landschap en de steden langs haar oevers heeft gevormd.

 

9. De Groene Hart Route

Fiets door het kloppende groene hart van Nederland, een gebied dat bekend staat om zijn uitgestrekte polders, waterrijke landschappen, en kleine dorpjes die de essentie van het Nederlandse plattelandsleven uitstralen.

 

10. De Limburgse Heuvelroute 

Bereid je voor op de meest uitdagende fietsroute van Nederland in de heuvelachtige provincie Limburg. Deze route is bezaaid met stevige klims en snelle afdalingen, en biedt prachtige vergezichten over het Limburgse landschap, wijngaarden en kastelen.

 

Deze routes bieden een prachtig overzicht van wat Nederland te bieden heeft aan fietsliefhebbers. Vergeet niet om een Brisby Fietstas mee te nemen op je tochten. Met zijn praktische opslag en duurzame bouw is het de perfecte metgezel voor zowel korte dagtochten als langere fietsavonturen. Pak je tas, stap op je fiets, en ontdek deze adem

 

Terug naar blog